söndag 20 januari 2013

Så vackert det kan vara

Tänk så vacker vintern kan vara vill visa det med en bild från köksfönstret i min älskade Lapplandsby. Älskar denna vackra by.Sist då jag var upp kom det även ett Rådjur och gick utanför köksfönstret.

Jag har hunnit med att sticka dessa sockor till mitt ena barnbarn hon älskar hästar och nu har hon bett mig sticka ett par med kaniner som hon också älskar. De är stickade i Novitas sju bröder.
Den vita sjalen i mohair har jag också stickat till henne, hon ville ha en sjal att vara fin i. Vet inte vilket garn det är

 Denna sjal stickade jag i restgarner av Karisma och Sju bröder bra sätt att bli av med rester och jag blev riktigt nöjd med den. ska ha den då jag sitter i soffan och stickar.
Jag måste berätta att familjen kommer att utökas i februari, jag och min särbo har köpt en hundvalp och hunden kommer att vara hos honom än så länge, då han är pensionär. Längtar till det att vi får hämta valpen.

På stickfronten så stickas det en del har bestämt mig att jag ska sticka upp en del restgarner innan jag börjar på något stort. Har tänkt sticka ett par sjalar i mycket tunnt garn.

Jag har stickat 4 par vantar som nu ligger i tvättmaskinen för tovning. I soffan ligger ett par tofflor som jag stickar i Lovvikkagarn med olika färgbad, tycker att det duger som tofflor att ha hemma. Ska sedan sticka flera vantar att tova och då i Förgarn och rester av växtfärgat garn till randning. Så nog har jag att göra.

Här har det nu under några dagar varit riktigt kallt, men det hör vintern till.
Ni får ha det så gott och njut. Kramar Elsy

4 kommentarer:

 1. Vacker vy och fina alster. Jag har också en sjal i soffan för bara värmens skull. Skönt framför tvn och när man stickar.

  Väntar med spänning att få se de tovade vantarna.

  Kram
  Thessan

  SvaraRadera
 2. Så flitig du har varit! Det där med att sticka sjalar har jag inte blivit "tänd på" :-))

  Det bleka vackra ljuset är bedårande vackert - finns bara däruppe i norr!

  Ska bli spännande att se den söta valpen - valpar är alltid söta! Undrar vad det är för ras?
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 3. Förstår om ditt barnbarn blev glad för de sockorna och sjalen. Och den i restgarn var så snygg.

  Vad kul med en valp. Busfian här i huset fyller 2 år idag och har fått leverpastejsmörgås av husse.

  Hoppas du får en fin måndag.
  Kram Elzie

  PS! Vi har ofta rådjur här i trädgården. De är så fina där de står och tittar. Och äter inne hos grannen som brukar lägga ut mat.

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig vinterbild! Förstår nog att du trivs där uppe i norr. Du har många saker på gång och nu ska ni då bli husse och matte. Vi fick vår valp i april, hämtade från Luleå, och hon börjar bli stora damen. Jättefint sällskap åt speciellt min man som är pensionär sedan några år. De gör långa vandringar varje dag och hunden förstår allt vad husse säger.
  Ha så bra!
  kram

  SvaraRadera

Jättekul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar så jag kan besöka dig också!