söndag 29 juli 2012

Nu är det sommar och varm.

Nu är mina vantar som jag stickade i förgarn och 2-trådigt ullgarn klara blev riktigt nöjd med dem.Jag tovade dem i tvättmaskinen.
Detta förgarn köpte jag i Dorotea då jag var där för någon vecka sedan det kommer från Morjärvs ullspinneri, spinneriet finns inte längre det är syn det. Jag skall sticka vantar och funderat på att försöka spinna i det. Är det någon som provat?????Vill gärna ha tips om det går att spinna.


Då jag köpte garn billigt av en arbetskamrat fick jag denna ring med växt färgat och svampfärgat garn det

är nästan ett kg så jag funderar på att göra en sjal som jag gjort tidigare Stjärnhop och använda detta till mönstret. Vad tycker ni.

Då jag var till min älskade i Lappland så var vi och tittade lite på hjortronmyrarna och titta det fanns mycket karrt så hoppas bara att de får vara ifred tills de mognat för då kommer det att bli mycket hjortron.

Jag är nu klart med mitt sy/vävrum blev så nöjd. Kommer att visa er i senare inlägg. Har även dragit på en mattväv. Så nu blir det till att väva mattor.
Idag har jag tänkt mig en loppisrunda och ev titta in i skogen för att se om det finns någon svamp, sedan blir det en tur till trädgårdsmästaren för att köpa lite grönsaker.
Ha en fin dag och njut av sommaren

1 kommentar:

  1. Jag vet inte alls hur man gör med garnspinnande...

    Garnen blir säkert en jättefin sjal. Färgerna är så vackra.

    Sjalarna i ditt förra inlägg är så fina, undrar hur du hinner??? Du har troligen mycket flinka fingrar!

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera

Jättekul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar så jag kan besöka dig också!