söndag 19 februari 2012

Två födelsedagar idag

Idag fyller min äldsta dotter 39 år och mitt ena barnbarn 10 år gratulerar dem med denna vackra tulpanbukett. Grattis Lena och Felicia. På stickfronten har det blivit lite gjort dessa vantar i Karisma.

Den här sjalen har jag stickat efter mönstret Elina som fanns i stickas medlemsblad. Kommer inte ihåg vilket garn det är men det är jätte tunt.




Denna babytröja är stickad i ett garn som jag köpte i Alanya.




Händer inte så mycket hos mig nu är jobbet som gäller. Då jag kommer hem är jag trött och somnar tidigt på kvällarna. men försöker ändå att sticka några varv.

Idag är det riktigt vårväder solen skiner och det är takdropp och några plusgrader. Så snart är våren här.

Ha det så gott och kram på er alla.Elsy







onsdag 8 februari 2012

Nu är det riktig vinter

Var upp till min älskade utanför Lycksele 34,5 grader kallt hade. Första gången jag upplever denna temperatur. Så här vacker var det utanför köksfönstret. Nu är det mycket gott om älg där, är så kallade vandringsälgar som drar sig till älvgångarna. Jag har stickat ett par sockor till min älskade.

Har under vecka stickat lite och även vävt ett par meter på mattväven hoppas få den klar under helg för att sedan sätta upp en ny mattväv. Har hur mycket klippta mattrasor som helst, är ju så roligt att väva, skulle vilja ha lite mera tid.

Annars så händer det inte så mycket här. Jag funderar på att åka med på sticklägret i Malung i augusti.

Ha det så gott Kram Elsy



onsdag 1 februari 2012

Nu är det 1 februari och sista vintermånaden

Nu är vi inne i den sista vintermånaden enligt vad jag fick lära mig då jag var liten så sas det att februari är den sista vintermånaden. ute är det minus 7 och lätt snöfall.
Dessa två kuddar har min äldsta dotter broderat , de är broderade på två gamla hemvävda handdukar. Hon är så duktig på att brodera. Kolla gärna hennes blogg Ett vitare hem. Här är min första sockor som jag stickat från tån, blev riktigt nöjd med resultatet de är stickade i Step


Vad månne bliva av mitt barnbarn som nu även prövat på att väva, han är så duktig.


Blev bara så att jag jobbade 75 % en månad pga personalbrist. Få se hur det blir längre fram då alla är på plats.

I morgon åker jag till min älskade i Lycksele, läääääängtar. Hoppas bara att det är bra väglag då det är nästan 29 mil.

Ha en fin kväll Kram Elsy