torsdag 28 april 2011

Sista avsnittet av dopfiltsstickningen. Bokat resa till Turkiet

Nu är dopfilten färdig och det är slut på denna följetong. Har varit mycket roligt att sticka. Ska köpa garn till en till. Denna dopfilt är ny på resande fot till Sorsele.Hoppas att posten håller tiden då är den framme i morgon.Ikväll har jag bokat en resa till Alanya, jag åker tillsammans med mitt yngsta barnbarn Simon 6 år. Jag har gjort en resa med alla mina barnbarn och då åkt utan deras föräldrar, är helt underbart att få rå om dem själv. Vi åker den 30 maj och blir borta 1 vecka. Alanya är mitt älsklingsresemål, har varit där minst 6 gånger. Har även sedan tidigare bokat en resa till Alnanya den 1 oktober åker då tillsammans med min syster och en gemensam barndomskamrat. Ska bli så roligt att åka tillsammans med dem. Tror inte att bara vi tre gjort något tillsammans.
Här har det varit en kylig dag. Hade tänkt städa ikväll men jag blev sittande framför datorn och letade resa.
Ha det så gott Kramar Elsy

måndag 25 april 2011

En god förtsättning och del 7 av dopfilten.

Jag har haft en helt underbar påskhelg. Mycket tack vare det fina vädret och framförallt besöket hos min vännina i Östersund. Vi var till ett litet rökeri på Frösön och köpte helt fanatastiskt gott rökt ren och sik mm. Vi var även en sväng på stan och fikade. Hon bjöd på fantastiskt god mat. Igår åkte vi till hennes fina sommarstuga i Långsele.
Nu har jag stickt klart dopfilten så här såg den ut innan jag blötte och spände ut den. Så här det den ut nu då den är utspänd och ligger på tork. Helt klart det vackraste jag stickat. Kommer en sista blid på den då den är klar att skicka till Sorsele.


Igår då jag kom hem så invigde jag och sonen med familj årets grillande, smakade super gott.

Idag var jag och köpte en ny cykel, men det hände en olycka då jag skulle testcykla, jag åkte omkull och skrapde hakan, ben armar mmm repade glasögonen. Jag hade inte satt fast styret tillräckligt hårt, har lite styrka i mina händer så jag kan inte dra till skruvar tillräckligt, har nu fått hjälp så de sitter. Men det kommer att ta ett par dagar till innan jag ger mig på en ny cykeltur igen. Har även problem med mina knän och höft vilket gör att jag har lite svårt att komma upp på cykeln. Men, men jag kommer igen.

Njut av det fina vårvädret Kramar Elsy









torsdag 21 april 2011

En riktig Glad Påsk till er alla

Nu är det påskledigt i fyra dagar, är så skönt. Jag kommer ikväll att åka till världens bästa vännina i Östersund. Ska bli superkul att träffas. Vi kan prata om allt skratta, gråta diskutera olikheter tillsammans och är alltid vänner. Hon har säkert lagat lite god mat och köpt lite gott vin.


Istället för att visa en korg med ägg så väljer jag att visa en korg med hemspunnit garn. Måste ju också visa något stickat det blir dessa knästrumpor stickade i Sju Bröder.



Ha det så gott och njut av påsken/Kram Elsy





tisdag 19 april 2011

Påskveckan och dopfilt del 6

Nu är det som sagt påskveckan, är en kort vecka att jobba, slutar lunch på skärtorsdagen och är sedan ledig i fyra dagar, vad skönt.
Här kommer nu våren med stormsteg, så här ser det ut i en av mina rabatter nu, detta är lökar som jag satte i höstas, tycks ha tagit sig var lite nyfiken. Här är del 6 av dopfiltsstickningen, har nu börjat på tredje sidan med kantspetsen, är så nyfiken på att se hur den kommer att bli, då den är klar. Ska sticka lite ikväll och i morgon så jag hoppas på att hinna sticka hela tredje sidan. Påskhelgen blir det inget stickande då jag har annat för mig.

Vad besviken jag blev då det grå garnet till Alma tröjan, inte räckte och inte får jag något nytt förän 2 maj, hade hoppats på att få den klar men men.

Ha en fin kväll och njut av våren Kram Elsy



söndag 17 april 2011

Underbar helg och dopfilt del 5

Här har det varit en helt underbar vårhelg, mycket av snön har förvunnit, skööönt. Då jag tittar i rabatterna så har flera av de lökar jag satte i höstas kommit upp. Igår satte jag ihop mina nya altanmöbler det blev så fint, skall nu sy dynor och en duk till möblerna. Bild på möbler och dynorna kommer då dynorna är klara. Solen har skinit hela helgen även om det blåst mycket, så har jag suttit ute på altanen både lördag och söndag och stickat. Igår kväll bjöd jag sonen på middag hans sambo och barn har varit till Stockholm i helgen. Den bästa helg på länge. Här kommer dopfilt del 5 en närbild på mönstret, jag håller nu på med ytterspetsen, den stickas ju liksom i tre delar. Ytterligare en bild på dopfilten, hörnen skall sys ihop och ytterspetsen stickas runt hela filten.
Nu skall jag fortsätta att sticka på dopfilten en stund för att sedan titta på Mästarnas mästare.

Ha en fin kväll Kram Elsy

onsdag 13 april 2011

Underbar dag och dopfilt del 4

Här är nu del 4 av dopfiltssföljetongen. Är nu nästan klar med tre sidor av filten och den är fortfarande lika rolig att sticka. Har tänkt att få alla fyra sidorna klara kommande helg och även hinna börja sticka på spetskanten. Fortsättning följer.Tycker att den blir fantastiskt vacker. Dopfilten får dela min stickitid med stickande av Alma tröjan, är en liten flicka i Stockholm som heter Alma som skall ha denna tröja. Hon väntar säkert på sin tröja.
Har haft en bra dag både hemma och på jobbet., Världens bästa kompis Thomas har bytt till sommardäck på min bil ikväll. Sedan blev jag bjuden på middag hos min son och hans familj, det blev tacos så gott. Vad mera kan jag önska mig? ingenting. Har det så gott och njuter av varje dag.

Ha det så gott och njut av livet. Kram Elsy

söndag 10 april 2011

Söndag och del 3 dopfilt

Här kommer del 3 av dopfilts stickandet. Den inre delen är klar och så har jag börjat med att stick sidorna, varje sida stickas för sig och sedan skall det stickas en spets runt om. Fortfarande lika roligt att sticka denna dopfilt. Har haft en skön helg, var igår en sväng till Kramfors och naturligtvis kunde jag inte låta bli att gå in i garnaffären och kom ut med en härva entrådigt svart ullgarn och en rund sticka 100 cm nr 4. behöver en lång rundsticka då jag skall sticka spetsen på dopfilten. På väg hem stannade jag hos handelsträdgården i Veda och köpte denna vackra tulpan pelargon, älskar denna krukväxt.
Igår var det ett fantastiskt fint väder satt en stund på altanen och stickade, hade hoppats på att det skulle vara samma vackra väder idag, men det är mulet och de har lovat regn idag. Så det blir att sitta inne och sticka.

Ha en fin söndag Kram Elsy

torsdag 7 april 2011

Torsdagskväll och del 2 av dopfilt

Här kommer del 2 av dopfiltstickningen. Den stickas liksom i tre omgångar detta är mitten,. Regina silk är ett helt underbart garn att sticka i känns som att hålla i bomull. Nu får ni vänta på del tre om några dagar. Denna mössa har jag stickat i Marks och kattens Eco babyull efter ett mönster i
Stickat i ekologiskt ull- Mjukt och gott garn att sticka i. Det är mitt barnbarn som får vara provdocka. Nu är det torsdagskväll och bara en arbetsdag kvar. Här har det regnat idag, skönt. Jag har städat huset sedan jag kom hem så nu är det bara att helghandla lite i morgon sedan blir det en slappar helg, hoppas att snön försvinner från altanen så jag kan sitta ute och sticka.

Ha det så gott och njut av våren Kram Elsy

tisdag 5 april 2011

Nu början min följetong dopfiltstickning del 1

Jag skall sticka en dopfilt till Anne i Sorsele och beskrivningen är på danska så att var säker på att jag skulle klara av detta mönster så började jag sticka en själ och mönstret var mycket lättare att förstå än vad jag trodde det var superkul Nu har garnet kommit till "Det hele kongerige" dopfilt mönster kan ni se på www.markno.dk Så nu kommer ni att få följa stickningens fortskridande filten är 125x125 cm så det tar nog sin tid innan den är klar. Ska börja stick på den ikväll och skall sticka i Regina silke naturvit.
Nu har våren äntligen kommit är så skönt ut och snön försvinner lite varje dag, men har säkert 50 cm kvar så det lär säkert ta en tid innan den är borta, men vårtecknen kommer fler och fler.

Ha det så gott och njut av våren kram Elsy

söndag 3 april 2011

Äntligen har våren kommit

Nu kan man säga att våren kommit det har regnat idag och flera plusgrader, kan nästan se hur snön sjunker ihop, sköööööönt. Var och köpte en rosen pelargon idag jag älskar dessa blommor kan ha hur många som helst Dessa vantar har jag stickat i garnet jag köpte av Fale Artut och hon kallade det tallmon, de blev så fina och det var roligt att sticka igar´net.
Har hunnit med en tur till loppisen Blå Porten i Ärlandsbro och hittade dessa gamla hyllremsor i pappar.De skall min äldsta dotter få.
Hittade även denna burk från Örebrokex även den skall min dotter få, hon bor i Örebro, vilket även jag gjort tidigare så jag kommer ihåg då kexfabriken fanns och man åkte och köpte kex .
Ska nu ha en skön söndagskväll framför TV:n och en stickning som sällskap.

Ha det så gott Kram Elsy

fredag 1 april 2011

Mysfredagskväll med barnbarnen

Äntligen fredag, har nog haft den mest jobbigaste vecka i hela mitt yrkesverksamma liv, men nu är det fredag och det blir fredagsmys med barnbarnen, föräldrarna till dem ska på fest. Köpte dessa fina rosor för bara 50:- på Plantagen förra fredagen och de står sig än, blir glad att titta på dem. Igår kväll var jag till Sticklust på stickkafé mycket roligt tror att det var ca 15 stickorsker där. Här är en blid på min Sjal Stjärnhop. Har börjat på en ny, den blev ju så fin och rolig att sticka.
Imorgon blir det att åka till vårmässan i Sundsvall.

Ha en trevlig helg Kram Elsy