söndag 27 februari 2011

Oj vad tiden går fort...............

Jag lever, bara så att tiden går för fort. Har inte hunnit med att skriva i bloggen denna vecka, men nu kommer det lite.
Här har det gått från minus 29 till plus 2 på en vecka skönt.Imorgon är det ju den första vårdagen dvs 1 mars.
Har under veckan stickat lite på min sjal stjärnhop, tycker att den blir så vacker har en rad kvar innan det är dags att sticka kanten då är det 12 rader,tror att det blir en bra storlek. Kommer att sticka flera, har redan bestämt färg till nästa. Jag har även hunnit sticka på sjalen som skall till Umeå den stickas i två delar och skall sedan sys ihop med maskstygn, den blir så vacker. Min stickade idag ett fel på den som tog timmar att rätta till fick plocka upp maska för maska, oj vilket tråkigt jobb.
Nu är det söndagkväll och det blir varma mackor och ett glas vin
Ha en fin kväll Kramar Elsy

måndag 21 februari 2011

Sy-mässa och strumpstickning

Har varit till Stockholm och sy-mässan. Åkte buss till Stockholm
Jag passade då på att åka på Sy-mässan. Var lika roligt som alltid. Träffar trevligt folk och mycket underbara garner att titta på och köpa. Ni ser ju vad jag köpte kan inte låta bli. Känner mig mycket nöjd. Under resan till och från Stockholm passade jag på att sticka dessa knästrumpor till mitt äldsta barnbarn som tar studenten i juni. Oj vad hon blivit stora. Ska skicka dem till henne imorgon så de kommer nog med posten på onsdag Ronja.
Annars så är det inte så mycket att skriva om, det snöööööö hur mycket som helst.
Ni får ha det så gott och njut av kvällen Kramar till er alla Elsy

torsdag 17 februari 2011

I morgon fredag åker jag till Stockholm och Sy-mässan

I morgon fredag åker jag till Stockholm. jag skall till Sy-mässan på lördag.
Kommer säkert hem med en del garn, har så varit på tidigare mässbesök.
Garnet till denna sjal har jag köpt på en av mässorna det är 2-trådigt ullgarn från Ullcentrum. Helt underbara färger.

Här har det kommit ytterligare snööööööööööööö.Hoppas nu att det är slut nu.

Ikväll har vi firat mitt barnbarn som fyller 9 år på lördag. Min äldsta dotter fyller 38 år också på lördag. Grattis Lena.

Nu blir det att sticka ett par varv och sedan säng skall upp tidigt.

Ha en trevlig helg och kramar till er alla/Elsy

tisdag 15 februari 2011

Paket från Ullmaja väntade på att bli hämtat

Då jag kom hem från jobbet så låg det en avi i brevlådan på att det garn jag köpt från ullmaja hade kommit. Naturligtvis var jag tvungen att skynda mig och hämta det var så nyfiken. Ett helt fantastiskt vackert garn, väl värt priset, jag går nu och känner och klämmer på det. Kommer att köpa mera från henne. Tycker att ni skall kolla hennes blogg http://faleartut.blogspot.com. Ni kommer inte att ångra er. Hade tänkt sticka vantar men vet inte nu måste fundera lite. Jag som gnäller över att det är kallt och mycket snö måste ändå säga att vintern är vacker, så här vackert var det då jag gick till jobbet i morse.

Annars har det inte hänt så mycket förutom att jag inte kan slut sticka på min sjal stjärnhop är så rolig att sticka är nu på min 9;e stjärna tänkt sticka minst 12 vill ha en stor sjal.
Ha den fin kväll från ett snöigt och -17 gradigt Härnösand
Kramar Elsy


söndag 13 februari 2011

En helg med snöskottning och sjalstickning

Helgen har varit lugn. Men jobb har inte saknats iform av snöskottning. Då jag kom hem från Sundsvall i fredags så hade snöplogen skrapat ihop en snökant till infarten som var ca 80 cm hög en blandning av snö och is tog nästan 2,5 timmar att få bort den.
Då jag vaknade i morse hade det kommita 12 cm nysnö i natt så det vara bara att ta på sig och ut och skott några timmar igen, men nu är det klart.Har börjat sticka på en sjal Stjärnhop stickar den i Kauni. Den är jätterolig att sticka har nästan inte kunnat lägga ifrån mig stickningen.Denna stickning passar mig, då jag älskar att sticka i flera färger.
Har även kommit en bit på denna sjal som jag stickar efter ett mönster från Drops i Kid Silke, den blir så fin men det tar sin tid att sticka.Måste vara skärp hela tiden. Slajen skall sedan vidare till Umeå.Är så nöjd med den.

Nu blir det till att tillbringa kvällen i soffan med sjalstickning och god musik.
Till helgen skall jag åka till Sy-festivalen, skall bli mycket roligt längtar.
Ha en skön kväll. Kramar Elsy


fredag 11 februari 2011

Snöoväder igen

Igår var det igen ett riktigt snöoväder här, kom mängder med snö och dessuttom blåste det nästan storm.
Vi fick skotta ett par gånger igår. Var ut redan kl 6 i morse och skottade. Planeringen var att jag skulle skjutas min son och hans familj till tåget i Sundsvall. Han jobbade natt och de skulle åka med tåget från Sundsvall till Örebro, men vad händer tåget blev inställt pga snöovädret. De fick nya biljetter till 12-tåget.Hoppas bara att det går itid,tveksamt.
Nu nog om snön.
Min planering denna helg var att åka till min vännina (finns ingen bättre) men hennes mamma är sjuk så det biev ingen resa till henne. Så nu har jag en helg framför mig då inget är planerat. Känns bra. Men har redan hunnit städa, skönt. Då jag skjutsar sonen och hans familj till Sundsvall, så tänkte jag passa på att titta in på Cinas garn och även stanna till på Birsta en stund. Hittar säkert något att köpa.Tulpaner kommer ju väl till pass nu då jag städat.
Få se vad det blir imorgon kanske besöker någon loppis och även åker in till Sunsvall på stickkafé hos Cinas garn.Men jag bestämmer inget nu.
Har börjat sticka dessa vantar men hålkrus på mudden, jag stickar dem i 2-trådigt ullgarn. Mönstret kommer från Ullcentrum.

Tycks bli en mycket fin dag idag solen skiner från en klarblå himmel, minus 15 grader.

Ha en fin helg och njut

Kram Elsy

tisdag 8 februari 2011

Vantar o sockar som värmer

Vilka underbara dagar det har varit, känns att våren närmar sig med stormsteg. Då jag går till jobbet på morgonen är det ljust och likaså då jag går hem och Talgoxen har börjat sjunga. Man blir så glad av detta.
Har stickat klart lite dessa sockor och vantar som är stickade i Drops Karisma, är beställningsjobb till arbetskamrater och den duktige fotografen är min älskade särbo.

Imorgon börjar vi stickgruppen på jobbet, skall bli roligt. Få se vad de andra har gjort nu under uppehållet.

Ha en fin kväll Kram Elsy

lördag 5 februari 2011

Stickmys lördagkväll

Haft en så skön helg. Igår lördag var vi till Olofsfors bruk,de ligger i Nordmalings kommun.
Naturligtvis fanns det en Garn och tygaffär där, inte kunde jag passera den utan att gå och kom ut med en kasse garn..............................
Så igår kväll satt jag och stickade efter maten, är så vilosamt att vara hos honom. Vid mina fötter ligger hunden Molly(hon syns lite dåligt). Men jag måste berätta vad hon gjorde idag, jag då jag kommer in har Molly slickat i sig pannkakassmeten som stod på bänken, funderar på hur hennes mage blir till natten...................

Ha en fin söndagskväll Kramar Elsy

onsdag 2 februari 2011

Min livlina

Här har det varit plusgrader några dagar så det är riktigt blött och halkigt ute.
Med posten idag kom dessa garnnystan i Drops Kid Silk, färgen är lite missvisande den är en vacker lila. Ska sticka en sjal till en kvinna i Umeå. Kul att lite stickbeställningar kommer in. Det är är min livlina dvs mina Icebug.Utan dem hade jag inte tagit mig till och från jobbet det är som att gå på en skridskois.Har ikväll vävt ner sjalväven,den ser riktigt bra ut, men det tråkiga återstår det är att fästa alla knutar, kommer att göra det till sommaren sedan skall jag skicka dem till Ullkraft i Bjuholm för beredning.Min älskade särbo skall få ta några blider i helen som jag ska lägga in, han är duktig på att fotografera.
annars så händer det inte så mycket här.
Ni får ha en skön kväll Kram Elsy