söndag 30 januari 2011

En riktigt bra helg

Var ledig i fredags, tog det lungt och gjorde det jag tycker är roligt. Strosade i morgonrocken i flera timmar och satt i vävstolen, oj vad det är roligt.Jag gick ner på stan en stund, gick in på Rutiga duken och fikade, stans bästa fik. Sedan blev det en god middag med gott vin på kvällen. På lördagen hade jag det skönt, åt en god middag och gick sedan på bio och såg Änglagård, den var bra. Är inte ofta jag går på bio. Det har varit mycket halt,pga det milda vädret är rena inbanan. Broddar eller broddskor som gäller. Idag var vi på en loppis och jag hittade detta Rolf Lidbergtroll för bara 50:- jag samlar på dem.
Har inte blivit så mycket stickat i helgen men jag ska sätta mig nu en stund. Detta är mina första vantar som jag tovat i tvättmaskinen, de blev riktigt bra. Jag har stickat dem i 2-trådigt ullgarn och ett melerat föngarn från Evilla, tycker att det blev riktigt fina. Ska nu försöka muta min äldsta dotter att brodera på dem hon är så duktig på att brodera. Titta gärna in på hennes blogg Ett Vitare Hem Ha det så gott och njut av söndagskvällen Kramar Elsy

onsdag 26 januari 2011

Bara en dag kvar att jobba denna vecka

Har haft en bra vecka, hunnit mycket på jobbet och även hemma så det känns så skönt att vara ledig på fredag, är alltid ledig fredag efter det att vi haft beredskap. På stickfronten är det ingen av mina påbörjade stickningar som blivit klar så jag har inget att visa.
Ni som tycker om att sticka vantar med mönster tycker jag ska titta in på pysselfarmors blogg hon har länkat till massor med underbart vackra möster.
Nu då det är så kallt ute sitter jag och drömmer mig till Thailand som jag var i förra året i mars var så skönt, vill tillbaka.
Ikväll blir det en stund i soffhörnan med en stickning och lite frukt.
Önskar er alla en skön kväll Kramar Elsy

söndag 23 januari 2011

Vi går mot ljusare tider.

Nu har ljuset börjat att återvända ser för varje dag att det blir lusare så skönt. Om ni tittar på blider så kan ni se hur mycket snö det är utanför fönstret till min sy/stick/vävrum ca 10 cm till fönstret.
Har i helgen haft beredskap fick jobba någon timma igår em, men annars lungt.
Igår var jag och en kompis till Sticklust här i Härnösand och köpte lite garn, skulle inte ha så mycket men det blev en del ändå. Någon som har tips på hur man slutar köpa garn????Vet egentligen inte om jag vill det...................................
Idag har jag plockat lite i mitt syrum, finns alltid saker som man byterplats med. Då jag nu haft beredskap har det blivit en del stickat och vävt. Har nu ca 3 meter kvar att väva på sjalväven har bestämt mig för att låta detta bli till nytt tyg på min kökssoffa. Har ett mycket fint handspunnit ullgarn som är färgat med lava, brunt. Tänkt slå in det hårt, tror att det blir fint. Bild kommer att komma senare.
Här kan ni se min påbörjade stickningar styckte att det var kul att se hur mycket det är, då jag räknade var det 13 påbörjade stickningar 4 par vantar,4 sjalar,1 storpolo,3 par sockor och 1 mössa.
Det jag påbörjade i helgen är sjal Stjärnhop som jag stickar i Kauni och ett par vantar Karin Kurbitsvantar i Fame trend och Admiral.

I eftermiddag är jag bjuden på middag hos min son och hans familj, är nyfiken på vad det blir?????det brukar alltid bli något överraskande gott.
Ska nu kolla in lite på era bloggar och skriva några kommentarer.
Ha det så gott och ta tillvara på dagen. Kramar Elsy


onsdag 19 januari 2011

Promenad tillsammans med månen

Då jag gick till jobbet i morse fick jag sällskap av fullmånen, var så vackert. Gick lätt att gå till jobbet med ett så fint sällskap. Mycket snö och minus 9 grader, är så vackert.
Haft en bra dag på jobbet och då jag kom hem städade jag hela huset.Så nu är det rent och fint, skönt då det är gjort.
I morgon kväll blir det att handla börjar bli tomt i skåpen. Sedan blir det att väva i helgen, jag har beredskap hemma så då passar det att sitta i vävstolen, måste vara vaken till 1 på natten.
På lördag fm har jag tänkt besöka Sticklust en Webbutik, här i Härnösand, den skall vara öppen då.
Nu skall jag krypa upp i soffan med en stickning tror att det är 9 påbörjade stickningar som ligger i soffan...Vad säger ni behöver jag något mera garn??????? Ska åka till Syfestivalen i Älvsjö den 19 februari blir säkert några garninköp där också.................
Ha det så gott och njut av kvällen Kramar Elsy

söndag 16 januari 2011

Så har min helg varit

Lördagen var det inte riktigt så kall. Jag hade tänkt sy nya gardiner i till nyrummet, men min symaskin vill inte lyda mig så det blev inga gardiner sydda, utan jag stickade en del istället. Blev klar med en mössa och storkrage i grå/vitt och en storkrage i lila som jag stickade i Drops Lima. Så idag söndag åkte jag hem tidigare än vad som var tängt pga vädret, glad att jag åkte den tid jag gjorde och att jag har en fyrhjulsdriven bil hade annars inte kommit fram, var stora snödriver efter blåsten. Nu är det regn och plusgrader här.
Då jag kom hem blev det lite snöskottning sedan har jag varit inne och tittat på TV, börjat på flera nya stickningar, talar om vid ett annat tillfälle vad det är. Ska nu ikväll sätta mig och väva lite. Längtar till det att jag kan börja väva mattor, är det roligaste som finns att väva.
Ha en fin kväll och var rädd om er Kram Elsy

torsdag 13 januari 2011

Mössparad

Äntligen har det varit några dagar utan snöande. Är så skönt, det har även varit plusgrader någon dag så snön har skjunkit ihop lite. Nu är det stjärnklart ute och 9 minus grader mycket vackert.
Har varit en vecka med mycket svåra uppgifter i jobbet, så det är skönt att det bara är en arbetsdag kvar denna vecka. I morgon efter jobbet åker jag till min älskade på Höga Kusten.Läääängtar.
Har ändå hunnit med att sticka några mössor under veckan Den vit och den som mitt barnbarn har på sig är stickade i Red Heart Romy inköpt hos Perssons garn i Umeå och den lilafärgade är stickad i Lima inhandlad hos Cinas garn i Sundsvall. Mitt barnbarn kom in till mig igår och hon tyckte så mycket om denna mössa så den följde med henne hem. Hon hade haft den på sig hela kvällen berättade min son.
Har suttit några korta stunder i vävstolen, hoppas hinna med att väva lite mera till veckan.
Nu skall jag titta på Antik rundan och sätta mig med en stickning i soffan.
Ha en skön kväll Kram Elsy

måndag 10 januari 2011

Mildare väder

Kan ni tänka er DET HAR INTE SNÖAT på ett dygn och temperaturen har pendlat mellan någon minus och plusgrad, riktigt skönt. Snön har nu sjunkit ihop en del.
Har idag börjat jobbat efter 5 dagars ledighet, hade gärna varit hemma några dagar till.Men nu är det som det är.
Igår så gjorde jag klart en del stickningar som det bara var att fästa trådarna på så nu är det gjort.
Denna halsduk har jag stickt i M&K babyull. Min första storkrage har jag stickat i Red Heart Romy inhandlat hos Perssons garn i Umeå. Jätte skönt att stick med och mjuk blev den
Dessa Lovikkavantar är till två av mina barnbarn i Örebro, så de är nu påväg med posten till dem hoppas att de kommer fram i morgon (tisdag).

Jag har nu kommit igång ordentligt med min väv, är så otroligt roligt, vill bara sitta i vävstolen, men det finns annat att göra också..............
Började igår på en del nya stickningar, bild kommer en annan dag. Blev lite plats i hyllorna så jag kan fylla på med mera garn.............
Ha en fin kväll Elsy


lördag 8 januari 2011

Snörekord

Jag har haft några mycket sköna dagar. Igår satte jag upp sjalväven. Kanske lite dålig bild. Har sedan idag suttit och vävyten del och stickat lite.Är så roligt att väva, har inte gjort det på något år. Efter det att sjalväven är nedvävd har jag tänkt sätta upp en mattväv, har hur mycket
klippta matttrasor som helst och det finns en hel del att klippa också. Med andra ord bara tagit det lungt. Så här vacket är det ute i min trädgård nu. Läste i tidningen att det är ett snödjup på 132 cm snö enl SMI i Härnösand, så ni kanske förstår varför det skottas så mycket snö. Det har även sagts att det kommer mera snö nu under natten och i morgon, så vem vet snart har vi kanske 1,5 m snö. Trodde inte att det kunde komma så mycket snö.
Nu blr det soffhörnet med en stickning en stund, sedan kanske vävstolen drar så det blir några cm där också.
Ha en fin kväll Kram Elsy

torsdag 6 januari 2011

Blev en fontän i köket

Har nu varit ledig i två dagar, oj så skönt. Det har inte blivit så mycket stickande. Snöskottning börjar att fundera på om det kan finna så mycket nera snö än det som kommit.............. Har varit ut och skotta vid två tillfällen idag hade gjort så fint där vi parkerar bilarna, vad händer då? jo snöplogen kommer och trycker upp en kant på va 80 cm, bara att gå ut och skotta igen. Ute blåser det och snöar så få se det kansek bli mera snöskottninga inna det är dags att lägga sig. Igår var vi en sväng till Birsta och handlade en del småsaker, brukar inte åka dit så ofta utan skriver en lista på det jag skall ha. Igårkväll var min sonhustru och barnbarn in till mig , sonen jobbade. Vi hade tänkt ha det lite festligt med chokladfondue, jag fick en fonduefontän i julklapp av min dotter och barnbarn. Nu var det tillfälle att testa den. Hade inhandlat en del exotiska frukter,choklad mmm. Vi sätter oss vid bordet och börjar att doppa frukterna i Chokladen, det smakade mycket gott. VAD händer jo det blir något fel, tror att det var en lite för stor bit choklad som fastnade i fontänen, så skruven i tornen far upp och det blir en jättefontän av cholklad över hela bordet och oss, vi kunde inte göra annat än att skratta. I dag har jag kastat ut julen, är så skönt då det är gjort, köpte igår en bukett tulpaner som jag satte på rumsbordet. Nu blir det tulpaner varje vecka fram till påsken.
Jag är nu ledig ytterligare tre dagar kommer bara att vara, dvs ta det lungt och njuta. Hoppas hinna sticka en del och ev sätta upp en väv.

ha det så gott och njut av trettondagskvällen Kram Elsy

söndag 2 januari 2011

En riktig god fortsättning på det nya året

Har haft en mycket skön nyårshelg. Vi har ätit gott, drucikt gott. Då jag varit inne en heldel så har jag även fått lite båbörjade stickningar klara. Den sjal är stickad i Fabel och stickas från snibb till snibb.

Denna väst har jag stickat i ett stycke. Den är stickad i en tråd Mohair och en tråd Marks Spirea. Den blev snygg och var mycket lättstickad. Kommer säkert att sticka flera.
Jag har även stickat två par Lovvikkvanter men de skall borstas och broderas innan ni får en bild på dem. Ska bara jobba måndag och tisdag kommande vecka har tagit semester de övriga dagarna. Skall på onsdag åka till Sundsvall och köpa lite garn hos Cinas garn och även stanna på Birsta och köpa lite småsaker. Är inte så ofta jag åker dit.

Sedan skall jag städa ut julen och även försöka sätta upp min sjalväv.

Nu skall jag sätta mig i soffan med en stickning och lyssan på skön musik.

Ni får ha det så gott Kramar Elsy