söndag 31 oktober 2010

Borta bra men hemma bäst

Är nu hemma i Härnösand igen. Allt sig likt. Har haft det så gott i Malaga.Resan hem gick bra inga förseningar.Vi övernattadet på Arlanda och åkte sedan bil hem. Ni skall nu få se lite bilder.
Detta är Catedralen i Malaga mycket vacker.
Detta är tre apungar i Gibraltar.Fanns många apor, en apa hoppade på min kompis som blev mycket rädd han sa "att det var en nära döden upplevelse......" Solnedgång i Fuengiola




En mycket vacker rondell i centrala Fuengiola




Vi besökte en lite by utan för Fuengiola, denna bild är därifrån.



Nu skall jag sätta mig med min stickning har inte blivit så mycket stickande under denna vecka,ska försöka få klart en sjal och sedan fortsätta att fästa trådarna på Lovikkavantarna.

Ha en fin kväll Elsy





lördag 30 oktober 2010

Idag aker vi hem

Oj, vad en vecka gar fort. Nu ar det slut pa var semester for denna gang, Har haft en mycket bra ledighet,med utflykter god mat och gott vin.
Inget inkop av garn, tror att det ar forsta gangen jag aker hem utan nagra nya garnnystan.
Vi har haft sol varje dag, tank att just idag da vi aker hem ar det mulet.Tur har man haft men vadret.
Kommer nagra bilder fran resan da jag ar hemma imorgon kvall. Kommer till Arlanda vid 02-tiden inatt och sover da over pa hotel for att sedan aka norr ut,da vi vaknat och atit frukost.
Ha det sagott ochnjut Elsy

torsdag 28 oktober 2010

Gibraltar

Har idag varit pa en heldagstur till Gibraltar. Var en upplevelse, mycket vackert och fick traffa apor(Bilder kommer senare). Har ar det fortfarande varm och gott. Kommer att aka flera ganger hit. Jag har via mitt fack SSR mojlighet att hyra en lagenhet billigt 2500:- for en vecka och om man ar ute i tid och bokar flyg kan man fa det for ca 1000:-/person. Mat skall man ju ha hemma.
Imorgon skall vi aka in till Malga och titta lite.
Ha det sa gott kramar Elsy

onsdag 27 oktober 2010

Skön kvall i Fugeniola(Malaga)

Har haft helt underbara dagar har.Vármt ca 24 grader pa´dagen och solsken varje dag.Varit till en liten bergsby skall imorgon aka till Gibraltar pa en dagstur, skall bli en upplevelse. God mat och gott vin har.
Finns mycket att shoppa, men inte mycket garn,synd.
Ni far ha det sa gott varma kramar Elsy

lördag 23 oktober 2010

Nu åker vi Till Malaga

Om någon timma startar vi vår resa till Arlanda för vidare färd till Malaga. Vi har ca 40 mil till Aranda. Flyget går 15:50 till Malaga. Skall bli skönt att få komma till värmen under en vecka. De som ska bo här och vakta huset har intallerat sig så nu ska vi bara njuta av härlig semester!
Vi kommer promenera mycket och åka på några utflykter.
Stickningen får naturligtvis följa med, skulle inte klara att vara utan den under en hel vecka.
Få se om det blir något skrivande under veckan annars så återkommer jag nästa söndag.
Ha det så gott jag skall tänka på er Elsy

torsdag 21 oktober 2010

Underbara höstmorgon

Vaknade som vanligt tidig efter en natts god sömn det var stjärnklart och minus 7 grader. Bara att ta fram tjockvantarna.
Min promenad till jobbet tar ca 20 minuter en helt underbar promenad en så här vacker höstmorgon.De sista löven faller från träden och det prasslar i löven då jag sparkar på den. Tankarna går till lördag då jag och min älskade åker till Malaga, skall bli så skönt.
Ha en fin dag och njut av hösten Elsy

tisdag 19 oktober 2010

Resfebern har börjat smyga sig på

Idag har det varit riktigt höstrusk,blåst regn och kyla.HÖÖÖÖÖÖÖÖST.
Har ikväll haft stickgrupp på jobbet,trevligt har alltid roligt på dessa träffar.
Då jag kom hem började jag så smått att packa på lördag 23 okt åker jag till Malaga och blir borta en vecka, känns helt rätt att åka nu och få lite sol och värme.
Annars har det inte hänt så mycket här. Inga blider att visa kommer säkert någon innan vi reser.
Ha det så gott och tänd många ljus och njut av höstmörkret Elsy

söndag 17 oktober 2010

Söndagkväll tyst och stilla

Har under helgen varit till,Konvaljbacken. Haft det lungt och skönt, ätit gott och druckit gott vin.
Vaknade på lördagen till en kall morgon minus 6 grader. Var en sväng till skogen för att plocka trattkantareller men hittade inte en enda. Men fick en skön promenad i det vackra höstvädret.
Denna sjal i TeeTees cacao har blivit klar ett mycket skönt garn att sticka av och även ha runt halsen inte det minsta stickigt.
Har även stickat klar 3 par svarta Lovikkavantar nu återstår det vatt fästa trådarna, rugga upp dem och brodera. Tidig söndagmorgon från Konvaljbackens altan.


Nu har jag en lugn söndagkväll framför mig. Det blir lite stickande i soffhörnan. Tidigare ikväll visade sig de första domherrarna utanför mitt köksfönster, det sägs ju att då de visat sig så kommer snart snön, återstår att se.


Ha det så gott och njut av kvällen Elsy



torsdag 14 oktober 2010

Här har det varit höststorm

Idag har det blåst hela dagen, det har kommit rapporter om avblåsta tak,omkull blåsta träd och tom Höga Kusten bron var avstängd under förmiddagen, för tungtrafik. Hoppas att det blir bättre väder tills imorgon då jag jag skall åka till ,Höga Kusten. Har tänkt ta en sväng ut i skogen och plocka lite trattkantareller.
Ikväll har jag spännt ut en sjal som varit klar en tid, den är stickad i 1-trådigt ullgarn. Nu är barnklänningen klar kommer imorgon att skicka den till Umeå. Om ni vill se den så gå gärna till Perssonsgarn i Umeå och titta. Den är stickad i baby ull.

Ska nu börja sticka på ett par sockor, brukar sälja många par av min lusesockor.

Ha det så gott och njut av helgen Elsy


tisdag 12 oktober 2010

Vad jag har det bra

Jag funderar ofta över att jag har det så bra och kan ibland tänka, hur länge är det så? har nu insett att jag inte skall tänka så utan njuta av det jag har.
Jag har mina älskade barn och deras familjer,barnbarn är det finaste som finns.Jag bor i ett fint gårdshus som jag hyr av min son och hans sambo.
Här är en bild från vardagsrummet, det kommer nog att bli ca 20 tavlor mindre nu.......Vad tycker du Anka? Igår kom denna underbara bok, finns inte ord för hur fin den är kommer att göra flera av vantarna i mitt växtfärgade garn som legat i många år. Blir som förtrollad då jag tittar i den.

Denna klänning håller jag på att sticka till Pia som tagit över Perssonsgarn i Umeå. Om ni är i Umeå så tycker jag att ni skall besöka henne.


Nu skall jag sätta mig i soffan med stickning och njuta av mitt nytapetserade hem, är så nöjd.

har blivit lite dåligt med stickandet senaste månaden. Men nu kommer det att ta fart igen.

Njut av höstmörkret och tänd ljus /Elsy



söndag 10 oktober 2010

Söndagkväll och vardagsrummet tapetserat

Blev idag klar med tapetseringen av vardagsrummet.Bilden är från ena hörnet av rummet.
Börjar nu kännas som jag har ett helt nytt hus. Har nu bara hallen kvar att tapetsera. Den får vänta 4 veckor då jag har annat för mig kommande helger. Här är ytterligare två blider på mitt sy, garn mmmmmm rum


Jag har även hunnit vara ute en stund så jag har tagit bort alla blomlåder, krukor mmm.Ska en kväll i veckan sätt lite lökar sedan kan vintern få komma.
Känner mig nu trött efter en helg full av jobb.
Hoppas att Vantboken kommer imorgon väääääääntar,
Ha det så gott Elsy


lördag 9 oktober 2010

Lördag och tapetserande av vardagsrummet

Jag har idag varit inne och tapetserat vardagsrummet, nu är bara en vägg kvar. Men nu har jag tagit kväller. Tror att det blir bra med en hel vit strukturtapet. Hoppas att det kommer en bild i morgon. Jag vill ha enkla tapeter men köket blev en utstickare egentligen är det inte min stil, men ju mera jag ser den, ju mer tycker jag om den
Här har det annars varit en fantastiskt vacker höstdag, solen har visat sig hela dagen och löven står i en underbar färgprakt.
Nu skall jag fixa lite mat till mig sedan så skall jag sticka lite.
ha en sön kväll Elsy

torsdag 7 oktober 2010

Nu är köket tapetserat

Har hela dagen tapetserat i köket. Tapeterna ville inte lyda mig men efter lite "trilskande" blev det bra. Kanske en lite djärv tapet för att vara mig.Just känns det helt rätt, känns som att huset blir som nytt.
Nu är det vardagsrummet som står på tur, men det får vänta tills på lördag. Har i morgon tänkta finjuster, sätta upp tavlor mmmmmmm. Här är även en bild från sovrummet, det ät jag supernöjd med.
Ska nu sätta mig med en stickning, det blir barnklänningen som sedan skall till Umeå.
Ha en fin kväll och njut av hösten Elsy

onsdag 6 oktober 2010

Ledig i fyra dagar

Jag är nu ledig i fyra dagar semester imorgon och beredskapsledighet fredag och sedan är det helg.
Jag kommer att ägna dessa dagar till att tapetsera och städa har tänkt få klart köket och vardagsrummet. Har spacklat och torkat luckorna och gjort rent spisen i köket ikväll.
Nu börjar sovrummet att ta form, kommer bild imorgon.
Sedan måste jag berätta någont roligt jag har fått frågan om jag vill sticka till en garn affär i Umeå Persson Garn eft. Tackade givetvis ja så första garnpaketet kom med posten idag, skall sticka en liten barnklänning, jättekul. Sedan fick jag en förfrågan idag om jag vill vara med på ett öppet hus i Bjästa i nov och tackade också ja till detta, är en del inbjudna hantverkare som kommer. Så visst händer det lite här.
Igår så beställde jag Vantboken en helt fantastisk bok men dyr den kostade 595:- var bara tvungen att ha den. Var in på hemslöjden och tittade i den så jag vet att den är bra.
Ha det så gott Elsy

måndag 4 oktober 2010

Får äntligen sova i min säng i natt

Äntligen är mitt nya sovrum så pass klart att jag kan få sova i min säng i natt, skall bli skönt har under de senaste 2 veckorna sovit i bäddsoffan i vardagsrummet.Det är inte skönt och då jag har svårt att sova i soffan. Sovrummet blev riktigt bra. Bild kommer senare.
Ska nu ta reda på 15 l trattkantareller som jag fick av min omtänksamme arbetskamrat Mia.Tusen tack Mia.
Annars är det höstrusk här, men så skall det ju vara på hösten har en viss tjusning, titta ut på alla vackra färger.
Ha det så gott Elsy

lördag 2 oktober 2010

Första lördagen i oktober

Även denna helg är det tapetsering för min del och så kommer det att bli ytterligare några helger. Men den 23 oktober åker jag och min älskade till Malaga och blir där en vecka skall bli så gott att få komma bort lite och slappa.Naturligtvis kommer stickor och garn att få följa med.

Jag har börjat att sticka en sjal citron jag stickar den i mohair och baby ull den blir sååååå fin kommer säkert att göra flera i denna garn kombination.
Dessa vackra höstlöv kom mitt barnbarn och lade på altanet, visst är de vackra?


Ska inte tapetsera mera ikväll fick spackla lite extra på ett ställe så det måste torka till i morgon. Jag skall istället städa i ett par skåp och så kanske det blir ett par stickade varv. Jag har beredskap ikväll och måste hålla mig upp till 01:00.

Ha en fin kväll Elsy